Over het project

We mean serious business

Ent-teach stimuleert ondernemend onderwijs op MBO scholen en incubators door praktische lesmaterialen en hulpmiddelen aan te bieden die studenten inspireren en motiveren. Met behulp van Ent-teach leren studenten op een praktische en uitdagende manier, werken ze aan hun competenties en worden ze bewust gemaakt van de concrete mogelijkheden een eigen bedrijf te beginnen.

 

Achtergrond

Over het algemeen wordt van mbo studenten verwacht dat ze na het behalen van het mbo diploma hun opleiding op het hbo voortzetten of een baan nemen bij een bestaand bedrijf. Het opstarten van een eigen bedrijf behoort echter ook tot de mogelijkheden. Hoewel sommige oud-studenten hun eigen bedrijf hebben opgezet, zijn de meeste leerkrachten zich niet of te weinig bewust van deze carrièremogelijkheid van de student na het afstuderen. Om deze reden zou de relatie tussen docenten en het bedrijfsleven versterkt moeten worden, met name de relatie tussen mbo docenten en voormalige mbo studenten die een eigen bedrijf zijn gestart.

 

Projectuitkomsten

Op deze website vindt u 7 units over ondernemerschap en het opstarten van een eigen bedrijf. Alle units worden ondersteund door praktische leeractiviteiten, video’s, case studies en vragen & antwoorden. Alle materialen op het platform zijn gratis beschikbaar. 

De Ent-teach cursus is modulair opgezet. Dat wil zeggen: de cursus is van start tot eind te gebruiken, maar het is ook mogelijk om units of leeractiviteiten afzonderlijk te doen.

 

Kader

Ent-teach is een project in het kader van het Lifelong Learning programma (LLP). Dit is een programma van de Europese Unie gericht op onderwijs en loopt over de periode 2007-2013. Het doel van het programma is het opbouwen van een moderne kennismaatschappij door duurzame economische groei, werkgelegenheid en sociale contacten binnen Europa te versterken.   

 

Projectleider

Business Development Friesland, Nederland

Erna van der Werff en Frank Hiddink

Ent-teach Project Management

e.vanderwerff(at)bdfriesland.nl en f.hiddink(at)bdfriesland.nl 

 

Project partners

- Nordwin College, Nederland 

- First Elements Euroconsultants, Cyprus

- Chamber of Commerce Barcelona, Spanje

- Innovate, Ierland

- TRANSFER, Polen 

- EfVET, België

 

Project nieuwsbrieven:

 

Nieuwsbrief 1
Newsletter 1 NL.pdf
Adobe Acrobat Document 131.1 KB
Nieuwsbrief 2
Newsletter 2 NL.pdf
Adobe Acrobat Document 99.1 KB
Nieuwsbrief 3
Newsletter 3 NL.pdf
Adobe Acrobat Document 250.7 KB
Nieuwsbrief 4
Ent-teach projectnieuwsbrief april 2014.
Adobe Acrobat Document 106.2 KB

 

Vul het formulier in om met ons in contact te komen.

Please enter the code:

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

EN NL - ES - CAT - EL - PL


Ent-teach- Entrepreneurship Teaching - project code 2011-1-NL1-LEO05-05202. Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie via het Leonardo da Vinci - Lifelong Learning Programme. Deze publicatie geeft de mening van de auteur weer, en de Commissie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor elk gebruik ervan met de informatie die erin is vervat.